Och igår så fick jag äntligen lite energi till att röja här hemma, så det städades en hel del och strök en del av den enorma strykhögen. Jag brukar inte stryka i vanliga fall, men av någon anledning så kändes det väldigt viktigt för mig att göra det nu, så det är bara att lyssna på den konstiga rösten i huvudet och göra som den säger.
Till middag igår så lagade vi fantastiskt goda laxburgare, bulgur, råkostsallad och sås. Det är andra gången vi gör det, så smaskigt! Jag brukar annars ha lite svårt för lax, då det smakar väldigt mycket fisk (konstigt va? :) ) men de här smakar alldeles lagom. Jag lägger upp receptet här, ni borde verkligen prova att laga det! Receptet är taget från vardagsmaten.se
Laxburgare 4 portioner
Ingredienser:
Laxburgare
500 gram laxfilé
3 schalottenlökar
2 msk gräslök
2,5 krm cayennepeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar (nymald)
Senapssås
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Råkostsallad
2 morötter
1 röd paprika
1 rödlök
½ gurka
½ citron
1 msk rapsolja
Servera med
1 kg kokt potatis (vi valde att ha bulgur istället)
Gör såhär:
- Lägg löken i matberedaren och kör tills den är hackad. Lägg i lax och kryddor och mixa tills det är en grov smet. Blanda i ägg och grädde och kör en stund till. Smeten är ganska grov och kletig när den är färdig.
- Skala potatisen och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter.
- Smält smör i en stekpanna och klicka ut laxsmeten i klickar. Tryck lite lätt så att de blir jämnt platta som en burgare. Stek någon minut på varje sida.
- Blanda Créme Fraiche med senapen. Smaka av och blanda ev i mer senap. Riv morötter, paprika och gurka och blanda med tunt skivad rödlök, olja och pressad citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar